N0llans första Dag

Upprop

Allsmäktiga TackLING välkomnar Nollan till Linköpings Universitet!

Den första dagen, 20 augusti 2024, ska ni befinna er brevid/bakom C-huset kl 08:30. Samlingsplatsen ligger vid campusområdet och finns till höger på bild. Platsen går även att hitta på elektroniska kartor såsom Google Maps. Om ni tar  er dit med cyckeln vid utmärkt cykelställ på campusområdet. Inga cyklar ska stå parkerade på gräsplätten.

Det  är mycket viktigt att du närvarar vid uppropet första dagen eftersom du annars kommer att bli avregistrerad från programmet. Om du inte kan närvara är det viktigt att du ber om dispans via studieväglerade på mail studievagledare.lith@liu.se.

Nolleskylten

Nolleskylten är en skylt som Nollan ska bära under hela nolle-p både på campus och utanför. Om nollan ska handla ska skylten va på, ska nollan köpa en Billy hylla på ikea ska skylten vara på. TackLING ser allt och kommer inte vara snälla mot de som brytter mot detta.

Nollan bör tänka på att konstruera eder nolleskylt robust som möjligt då skylten kommer utsättas för olika ingenjörs kontroller för att bedöma om kvaliteten. Allmän Information

Vill du vara med på dem större aktiviteterna under mottagningsperioden är det en god idé att betala nollepengen, detta sker första dagen. I nollepengen ingår Räkphesten, TBLing, BeachLING, intrositsen, den glamourösa finsittningen och märken till dessa event. Om ni är intresserade av nollepengen får ni gärna ange detta i nolleenkäten. Information om aktiviteterna får du läsa om i nolleboken som delas ut första dagen. Om du inte redan har så underlättar det om du skaffar swish då mycket kommer gå att betala därigenom, även efter Nolle-P.

Mottagningsperioden kommer bestå av allt från matematik till paintball. Det rekommenderas därför att du inte bokar in allt för mycket annat under dessa veckor. Detta är trots allt ett unikt tillfälle för dig att träffa nya människor och få nya vänner. Självklart är alla aktiviteter under mottagningsperioden frivilliga.

Här kommer Kaptens fyra bästa tips inför Nolle-P:

  1. Ha många matlådor i frys eller kyl då det kan bli både sena kvällar och tidiga morgnar. 
  2. Gå på alla lektioner eftersom det kommer hjälpa dig att komma igång med matematiken igen.
  3. I Linköping kan det vara väldigt bra att ha en cykel, så glöm inte den hemma. 
  4. Kläder efter väder, alla evenemang kommer inte att hållas inomhus, så tänk att de kan vara bra att ha en regnjacka ifall att. Det kan även vara bra att ha med sig lite oömma kläder. 

All officiell information från LiU finns på www.liu.se/antagen. Här finns checklista på allt som skall göras för att bli korrekt inskriven som student på LiU samt övrig information som kan vara bra att veta. Gå gärna in och kolla på hemsidan.

Tidigare år har studentföreningar på LiU använt sig av kösystem till majoriteten av de stora eventen som sker på och kring campus men med start av förra läsåret har det beslutats att gå över till digital tjänst istället. Denna tjänst heter orbi och där kommer samtliga biljetter till event på de olika kårhusen att säljas. För att göra er så bekväma som möjligt med appen kommer den användas under nolle-p. Mer information om hur man registrerar sig på appen och hur den funkar hittar du nedan.

All information om mottagningen kan du hitta här på hemsidan, här finns scheman för Nolle-perioden och massa annat som kan vara bra att veta. Gå med i gruppen Nolle-P Lingsektionen 2023 på facebook för att få reda på det senaste, samt gå in och gilla Lingsektionens sida på facebook där det kommer massvis med bra information från sektionen.

En sista viktig sak, kom ihåg att ta med er nolleskylten! Denna skylt skall bäras under hela mottagningsperioden. En mall för denna skylt finns åvan. Glöm inte att ha med dig regnkläder, finkläder, kläder enligt tema (hatt-, strand-, lila & gul- och räk-tema) och särskilt en cykel.

Sist men inte minst, fyll i nolleenkäten. Har du gjort allt detta, är du helt redo för de 2 roligaste veckorna i ditt liv.

Bra saker att göra innan Nolle-p

Liu-id

Inför terminsstarten ska du som ny student aktivera ditt LiU-id. LiU-ID är ditt användarnamn på samtliga av LiUs digitala tjänster och funkar som verfiering att studerar på Linköpings Universitet.

Från och med den 7 augusti kan du aktivera ditt LiU-ID om du börjar nu till höst terminen. Aktivering görs via minit.liu.se/account genom att följa instruktionerna på sidan. 

TackLING rekommenderar starkt att göra detta innan nolle-p startar den 15/8. Det kommer finnas tillfälle med er klassföreståndare där de går igenom hur man gör. Men i händelse av problem med ditt LiU-ID kan det lösas mycket snabbare och smidigare om ni testar själv i förväg.

orbi-logo-gradient

Orbi är en app där bljetterna till NolleDiscon kommer säljas och kommer  även användas för event efter Nolle-P t.ex. Pallen (Tagga Pallen). Appen hittar du där appar finns. Du kommer inte kunna skapa ett konto innan du fått ditt LiU-ID då det används för att verifiera att du studerar på Linköpings Universitet.  

När en biljetter är köpt kommer du få en QR kod som vissas upp vid entrén till Nollediscon i samband med uppvisning av legitimation. QR-koden kan endast användas en gång. 

För en mer utförlig guide för hur man skapar ett konto på Orbi och hur appen funkar följ denna länk.