Första dagen

Första dagen och inför Nolle-P

Välkommen till Tekniska Högskola vid Linköpings Universitet!

Du har 2 riktigt roliga veckor framför dig som är till för att du som ny student vid universitetet, ska kunna bekanta dig med studentlivet. Det är därför viktigt att du redan nu förbereder dig på vad som komma skall.

Den första dagen, 16 augusti 2022, ska ni befinna er bredvid/bakom C-huset kl 08:00. Samlingsplatsen ligger vid campusområdet och finns till höger. Platsen går även att hitta på elektroniska kartor såsom Google Maps. Om ni tar er dit med cykel ber vi er att komma lite tidigare för att parkera cykeln vid utmärkt cykelställ på campusområdet. Inga cyklar ska stå parkerade på gräsplätten.

Det är mycket viktigt att du närvarar vid uppropet första dagen eftersom du annars kommer att bli avregistrerad från programmet. Om du inte kan närvara är det viktigt att du ber om dispens via studievägledare på mail studievagledare.lith@liu.se.

Det kommer att bjudas på både lunch och middag den första dagen. Det är därför viktigt att du, via både nolleenkäten och e-post, redogör för dina allergier/matpreferenser, deadline för svar på nolleenkäten är 2/8. Detta för att vi ska kunna erbjuda specialkost, inte bara för den första dagen, utan också för hela mottagningsperioden. Har du inga allergier behöver du inte redogöra något. Skicka en lista på dina allergier, samt ditt fullständiga namn, till e-post: tackling@lingsektionen.se

Vill du vara med på dem större aktiviteterna under mottagningsperioden är det en god idé att betala nollepengen, detta sker första dagen. I nollepengen ingår Räkphesten, TBLing, BeachLING, intrositsen, den glamourösa finsittningen och märken till dessa event. Om ni är intresserade av nollepengen får ni gärna ange detta i nolleenkäten. Information om aktiviteterna får du läsa om i nolleboken som delas ut första dagen. Om du inte redan har så underlättar det om du skaffar swish då mycket kommer gå att betala därigenom, även efter Nolle-P.

Mottagningsperioden kommer bestå av allt från matematik till paintball. Det rekommenderas därför att du inte bokar in allt för mycket annat under dessa veckor. Detta är trots allt ett unikt tillfälle för dig att träffa nya människor och få nya vänner. Självklart är alla aktiviteter under mottagningsperioden frivilliga.

Här kommer Kaptens fyra bästa tips inför Nolle-P:

  1. Ha många matlådor i frys eller kyl då det kan bli både sena kvällar och tidiga morgnar. 
  2. Gå på alla lektioner eftersom det kommer hjälpa dig att komma igång med matematiken igen.
  3. I Linköping kan de vara väldigt bra att ha en cykel, så glöm inte den hemma. 
  4. Kläder efter väder, alla evenemang kommer inte hållas inomhus, så tänk att de kan va bra att ha en regnjacka ifall att. Det kan även vara bra att ha med sig lite oömma kläder. 

All officiell information från LiU finns på www.liu.se/antagen. Här finns checklista på allt som skall göras för att bli korrekt inskriven som student på LiU samt övrig information som kan vara bra att veta. Gå gärna in och kolla på hemsidan.

Gå med i gruppen Nolle-P Lingsektionen 2022 på facebook för att få reda på det senaste, samt gå in och gilla Lingsektionens sida på facebook där det kommer massvis med bra information från sektionen.

En sista viktig sak att ha med sig är nolleskylten! Detta är en skylt som skall bäras under hela mottagningsperioden. En mall för denna skylt finns på nedan. Glöm inte att ha med dig regnkläder, finkläder, kläder enligt tema (hatt-, strand-, lila & gul- och räk-tema) och särskilt en cykel.

Sist men inte minst, fyll i nolleenkäten, Nollan ännu inte fått nolleenkäten? Maila då tackling@lingsektionen.se och upplys oss om detta. Har du gjort allt detta, är du helt redo för de 2 roligaste veckorna i ditt liv.